Allmänna frågor och svar från Alpha Material Handling

Frågor?

Kostnadsfri rådgivning. Sedan 1967.

Vanliga frågor

A L P H A Material Handling är en komplett truckleverantör, på så sätt att vi erbjuder:

  • Försäljning och rental/uthyrning av nya och begagnade truckar
  • Service och reparation av truckar – samtliga fabrikat och modeller
  • Truckförarutbildning enligt TLP10 och Arbetsmiljöverkets krav
  • Kostnadsfri rådgivning i frågor som rör våra verksamhetsområden

Vi erbjuder även service och reparation av pallvagnar, hjullastare, liftar, skurmaskiner och många andra små och stora maskiner. Därtill hjälper vi gärna till att anpassa kundens lokaler efter lagar och regler när det gäller truckar, samt för att förbättra ekonomin i kundens truckhantering.

ALPHA Material Handling täcker hela riket. I vissa delar av landet har vi pålitliga samarbetspartners både inom service och försäljning.
Ja! A L P H A är själv ett relativt litet företag, så vi har god förståelse för mindre företags behov, och starka sympatier för att driva verksamhet i småföretag. Om du har frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig omgående.
ALPHA har en mycket väl fungerande service- och försäljningsorganisation med täckning över hela landet. Våra servicetekniker är på plats inom ett fåtal timmar, eller snabbare vid behov. Tack vare starka samarbeten och expertis kan vi erbjuda mycket förmånliga villkor vid större avtal och leveranser. Våra maskinleverantörer hör till världens ledande inom varje segment, och vi kan självklart erbjuda alla standardmodeller, specialanpassningar, automatiska truckar och andra lösningar för såväl små som riktigt stora driftställen.

Det finns flera mycket viktiga skillnader mellan ALPHA och andra truckleverantörer.

1. Vår organisation gör oss snabba, flexibla, servicevilliga och prisvärda, och ger oss samtidigt kapaciteten att ta hand om även mycket stora företag och driftställen.

ALPHA har en mycket kompetent organisation med servicetekniker och experter på våra områden. Det ger oss möjligheten att hjälpa kunder med alla typer av önskemål och behov – med en responstid på några timmar.

2. Förståelse för olika kunders olika behov – och vilja att jobba hårt

Vår storlek gör att vi har förståelse för vilka behov som finns i olika typer av bolag: småföretag kan vara mycket beroende av en enda truck, medan riktigt stora bolag kan ha ett perspektiv där det har stor betydelse att rätt beslutsfattare har rätt information i rätt tid.

ALPHA är av tradition ett hårt jobbande bolag. Sedan 1967 har vi jobbat med truckar, alltid med samma outtröttliga inställning att vilja hjälpa. Vi har kunskapen och VILJAN att göra det absolut bästa jobb som är möjligt för våra kunder, så att de aldrig känner att de vill byta till en annan truckpartner.

3. Vår ambition är INTE att bli STÖRST, vår ambition är att BLI BÄST

En avgörande skillnad mellan ALPHA och våra branschkollegor är att vi på ALPHA inte har ambitionen att bli störst. Vår ambition är att göra det absolut bästa jobb en kund kan önska sig – alltså att bli BÄST. Att vara störst, eller att sträva efter att ta marknadsandelar är inget självändamål för oss. Vi tror att en sådan inställning leder till att man i vissa fall tar genvägar och gör avkall på kundens bästa för sin egen vinnings skull. Det är ingenting vi vill hålla på med.

ALPHA står för hårt, schysst och prisvärt jobb för kundens bästa.

Våra kunder finns i princip i alla branscher, t.ex:

Fordonsverkstad, fordonsförsäljning, livsmedelsproduktion, livsmedelsgrossister, detaljhandel, detaljhandelsgrossist, transport och logistik, energiproduktion, brev och post, utbildning, lanthandel, kollektivtrafik, sjukvård, upplevelseindustri, tillverkningsindustri och många många fler.

Om din bransch har specifika behov – hör gärna av dig – vi är alltid intresserade av att utöka vår kunskapsbas för att bättre kunna möta ett varierat kundbehov.

Vi hör oftast av oss inom 1 timme.
– Dan Lorin
VD ALPHA Material Handling

4 av 5

truckar säljs innan de annonseras ut till allmänheten

Vill du få fler offerter?

Med rätt kontakter gör du en bättre truckaffär.

– Dan Lorin
VD ALPHA Material Handling

4 av 5

truckar säljs innan de annonseras ut till allmänheten

Vill du få fler offerter?

Med rätt kontakter gör du en bättre truckaffär.

– Dan Lorin

VD ALPHA Material Handling